SPOLNA MEDICINA

Spolna medicina je mlada veja medicine, ki  se je v  Evropi že  uveljavila, v Sloveniji  pa začenjamo prve korake razvoja.

Pomembno je, da osebe oz. pare s težavami v spolnosti obravnava strokovnjak, ki je primerno izobražen in je kompetenten za obravnavo različnih vrst težav v spolnosti in človeški seksualnosti.

MJCSM ( The Multidisciplinary Joint of Sexual Medicine ) in ESSM – evropsko združenje za spolno medicino ( The European Society for Sexula Medicine  ) sodelujeta z namenom izobraziti zdravnike, da so kompetentni za obravnavo pacientov s težavami v spolnosti  itd. Po opravljenem izpitu FECSM je specialist usposobljen za obravnavo pacientov s težavami v spolnosti.

Spolnost in pogovor o spolnosti je bilo včasih (  za nekatere je še danes ) tabu tema. V naši ambulanti o spolnosti spregovorimo na vse različne načine. Obravnava spolnih motenj je večstopenjska ( v povprečju potrebno vsaj 3 obiske)  in individualizirana ( prilagojena vsakemu posamezniku  ali paru).

V kolikor vas zanima obravnava, se naročite v naši ambulanti preko spletne strani ali na ambulanta@ginekologija-jerman.si ter na tel. številko 01 439 26 50.

Ob naročanju omenite, da gre za tovrstne težave, da vas bo sestra naročila za dovolj dolg termin.

STROKOVNJAKI V NAŠI AMBULANTI:

Katarina Jerman, dr.med. , specialistka ginekologije in porodništva, FECSM, Klinični seksolog : obravnava spolne motnje pri ženskah

Katarina Jerman
Februarja 2016 sem opravila Tečaj spolne medicine v Madridu in se udeležila evropskega  kongresa o spolni medicini ( 18th ESSM Congress of Sexual Medicine, Madrid, Spain) Oktobra 2017 sem opravila 10 dnevno Šolo spolne medicine( ESSM School of sexual medicine ) v Budimpešti. Prav tako sem se udeležila kongresa ESSM , ISSM v Lisboni ( Portugalska ) marca 2018 (   20th Congress of the European Society for Sexual Medicine in 21st World Meeting of the International Society for Sexual Medicine) Sem članica Slovenskega združenja za spolno medicino – SSMS ( Society for sexual medicine of Slovenia) in čalnica ESSM (The European Society for Sexula Medicine  ) Februarja  2018 sem opravila izpit MJCSM in postala član FECSM ( Fellow of the European Committee of Sexual Medicine ) v Lisboni ( Portugalska ).   

 

Certifikat in potrdilo o šolanju

 

Kontakt

Ambulanta za ginekologijo in porodništvo

Katarina Jerman,dr.med.

Metelkova 15

1000 Ljubljana

T: 01 439 26 50

E: ambulanta@ginekologija-jerman.si