NORSAN Omega-3 KIDS VEGAN ŽELEJI 45 želejev

25,90 

Okusni žvečljivi želeji iz morskih alg z EPA in DHA maščobnimi kislinami z okusom tuti fruti. Otroci jih PREVERJENO OBOŽUJEJO

Kategorija:

Naši Omega-3 želeji z oljem iz rastlinskih alg so ena najbolj priljubljenih oblik za uživanje teh pomembnih maščobnih kislin. Žvečljivi želeji z odličnim sadnim okusom tuti fruti bodo prepričali uporabnike vseh starosti.

Želeji vsebujejo EPA in DHA maščobni kislini, ki se skrivata v okusnih mehkih žele bonbonih. Priporočeni dnevni odmerek je odvisen od teže – nad 30 kg tako priporočamo 4 želeje, kar ustreza 880 mg Omega-3.

Osnova za olje iz alg, ki je bogato z DHA, so morske mikro alge Schizochytrium sp. Za razliko od našega klasičnega veganskega olja iz alg (Norsan Omega-3 Vegan olje), ki vsebuje EPA in DHA maščobne kisline, je poudarek le na eni Omega-3 maščobni kislini, in sicer DHA.

Proizvodni proces je trajnosten in okolju prijazen. NORSAN Omega-3 olja imajo naravno visoko vsebnost teh esencialnih maščobnih kislin – brez umetnih koncentratov.

Prednosti uživanja Omega-3 Kids Vegan želejev:

  • Z oljem iz rastlinskih alg
  • Bogato z EPA in DHA
  • Enostavni za uživanje v obliki žvečljivih želejev
  • Slasten sadni tutti frutti okus
  • 220 mg Omega-3 na žele
  • Brez dodanega sladkorja
  • Brez škodljivih snovi, PCB-jev in težkih kovin

 

Uporaba: Želeji so primerni za otroke, stare 4 leta in več. Dnevni odmerek je odvisen od teže otroka. Priporočamo:

  • 15 kg: 2 želeja na dan; vsebujeta 440 mg omega-3 maščobnih kislin
  • 23 kg: 3 želeji na dan; vsebujejo 660 mg omega-3 maščobnih kislin
  • 30 kg: 4 želeji na dan; vsebujejo 800 mg omega-3 maščobnih kislin

Zakaj so Omega-3 KIDS Vegan želeji primerni samo za otroke, stare 4 leta in več?

Omega-3 maščobne kisline so bistvenega pomena za zdrav razvoj otroka v maternici in v otroštvu. Za razliko od naših ribjih izdelkov, naša olja iz alg spadajo pod Uredbo EU o novih živilih. To pomeni, da za te izdelke veljajo posebna navodila za uživanje, saj je algino olje še vedno eno od tako imenovanih »novih živil«. Zato smo zakonsko dolžni priporočati naš Omega-3 KIDS Vegan želeje, ki vsebujejo olje iz alg, za otroke, stare 4 leta in več. O odmerku za otroke, mlajše od 4 let, se posvetujte s svojim zdravnikom.

Sestavine: ksilitol (sladilo), voda, z DHA in EPA bogato olje iz mikroalge Schizochytrium sp., sorbitol (sladilo), natrijeva, kalcijeva in jabolčna kislina (regulatorji kislosti), pektin (želirno sredstvo), sončnično olje, naravna aroma limone, pasijonke in pomaranče, askorbinska kislina (antioksidant), lecitin (emulgator), izvleček rožmarina, s tokoferolom bogati izvlečki in askorbil palmitat (antioksidant), stevioglikozidi (sladilo), beta karoten (barvilo).

Izdelek ne vsebuje glutena in laktoze.

Shranjevanje: Neodprte izdelke hranite zaščitene pred neposredno sončno svetlobo pri stabilni sobni ali kletni temperaturi pod 25 °C. Najboljši so ohlajeni. Odprto embalažo hranite v hladilniku in porabite v 40 dneh. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Če se zaužije v prevelikih količinah ima lahko odvajalni učinek (zaradi sladil). Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.